2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Takda

Seniau, seniau...
Išgirdus šiuos žodžius visad prisimenu tėvo jaunystės fotografijas. Nespalvotas,
kuriose nesimato smulkmenos, kaip šiukšlės ar akmenukai. Tik nuotaikos. Viskas atrodo perdėm romantiška, juk "pankai" buvo...
dabar jaunimas nebėra toks dvasiškas. Visiem rūpi daiktai ir pinigai. Aišku, ir anais laikais tai rūpėdavo, bet tada, jei neturėdavai džinsų, bandydavai pasisiūti pats, o dabar... galėtum, bet nepajėgsi pasiūti tokių, kuriuos pardavinėja "Beashkoj" ar "Zaroj", "Mango" parduotuvėse. Nors ir koks žmogus būtų nuoširdus ir mielas, jei neatitinka dabartinio stiliaus, jis NIEKADA neturės tikrų draugų. Prisipažinsiu, net ir aš su tokiu žmogumi nedraugaučiau, nes tada ir aš tapčiau "atšyta". grubus žodis, vartojamas šiuolaikinių paauglių. Visos kartos turi savo bruožus. Vieni buvo "disko", kiti "hipiai", treti "pankai", o mes?? Dabar rasi visų: "gotų", "pankų", "emo", "baikeriu", "retro", "forsų", "skinų", "tiesiog", "kompiuterastų" ir "nobody"(kurių niekas nepriima niekur).
ir aš nebegalėsiu savo vaikams pasakyt, kaip tėvai man dažnai kartoja: "Ooooo... Kai buvau jauna, visas Vilnius buvo pankai...". Tiesiog pasidarė daug sunkiau. Nes visi draugais vadina tuos, kurie gali duot kažkokios naudos, tarkim, kviečia į savo "plotus" ar supažindina su kokiu nors žmogumi.
Reikia daugiau nuoširdumo. jo trūksta. Nuoširdumo ir tvirtos tikrovės. Todėl ir nusprendžiau, kad laikas nusiimti kaukes. Nebėra kam įtikti. Nebegalėjau to sau leisti. Atėjo laikas sau pasakyti:" Nu ir kas, kad tos mergos nepripažins manęs, kai apsirengsiu taip, kad nebesimatys figūros, nu ir kas, kad susirišiu plaukus bet kaip ir nebebūsiu kaip visos "merga-su-ištiesintais-nuskalbtais-plonais-peroksidiniais-ilgais-palaidais-plaukais".
Įdėsiu nuoširdumo, įpūsiu draugiškumo, nupiešiu sąžiningumą gyvenimo lape ir nusiimsiu kaukę iš dabartinio jaunimo Venecijos Kaukių baliaus.
Siūlau tą patį padaryti ir jums:)

Iki kito įrašo;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą